What is bitcoin / Wat is bitcoin ?

Bitcoin is a form of digital currency, created and held electronically. No one controls it. Bitcoins aren’t printed, like dollars or euros – they’re produced by people, and increasingly businesses, running computers all around the world, using software that solves mathematical problems.

Bron foto: https://goo.gl/images/wGkkqK

It’s the first example of a growing category of money known as cryptocurrency.

Bitcoin is een vorm van digitale valuta, die elektronisch gecreëerd en bijgehouden wordt. Niemand controleert het. Bitcoins worden niet afgedrukt, zoals dollars of euro’s. Ze worden door mining gedolven door mensen, en steeds vaker door bedrijven, die computers over de hele wereld runnen, met behulp van software die wiskundige problemen oplost.
Het is het eerste voorbeeld van een groeiende geld categorie, beter bekend als cryptocurrency.